Jaro
Jaro
ty probuzené ze zákoutí odevšad,
bujaříš,
a stepuješ výkvětem letů,
pletem, světem,
zrůžovělého ovinu.
Jaro
Jaro
bylo jsi v očekávání,
vrylo ses s námi,
a laškovalo ke konci větru severů.
Jaro
Jaro
jarové
už propouštíš paprsky jalové,
k sněženkám výhřevným,
přisedlého podsněžníku,
zdání tajících ptání.
Avšak nezdáš se,
zamilovaně provdáváš breptem nezdané,
po šátečkách malin zdrobených.
Vyzpívejme smilně zpěváčky,
je čas šimrů nimrání,
cvrliky, cvrliky
májů.
Slaďoulince J A R O
plesej,
vykrúcaje ovoněným plodem,
spadeného vílení.
Ač nehodláš zranit vnad,
možná, možná vlas,
ten hlásající konipas,
kobylkou nelenící,
po travinkách povzdechů,
odmotaného vlání.
Přečteno 233x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Emily Říhová, enigman, kikin87, Psavec, jenommarie
Komentáře (5)
Komentujících (3)