Kosatec
~
Tichá voda břehy mele,
ty břehy však pevné jsou.
Podél říčky u jetele
k rozmlouvání ve dvou zvou.
Břehy s pevnou, vlhkou hlínou
nedají se strhnout přec.
Vítr voní rozmarýnou,
u říčky - hle - kosatec.
Jak je zvláštní klidná voda;
mosazný má místy lesk.
Vůně květin různorodá
vrací čas, léto a stesk.
~ꕤ~