V náručí lučních trav
sladkými veršíky ukolébán
zasněný v myšlenkách
pohupujících se na miskách vah
Myšlenky trochu bláhové
chvost reálných skutečností
nitě trhá letní vánek
ty spředené pavoučí sítě
potápí bárky zázraků
naplněné pošetilostí
Tu a tam po mně mrkne
babočka pavím očkem
třepotem svůdných křidélek
před očima laškuje
Jen si tak svobodně
kolem mé hlavy tancuje
jako lehká pouliční děva
svůdnice na kvítcích
úplná Frances-Baby
....Jej,Kubí...tůze ráda Tě tady "vidím".../úsměv/...a netřeba nic dodávat,Šeráček to řekl za mě.......Ji./úsměv/.....ano..oázy laskavostí a vlídností zmnožovat,ta odvrácená strana posiluje,když se jí věnuje přemíra pozornosti.....tak všímat si krás a dobrého.....Ji.
13.07.2023 13:47:22 | jitoush
Také tě rád vidím po delší době, zase přišel ten čas, kdy jsem se musel zastavit a jak jinak, než přispět nějakou skromnou drobností. :-D :-)
Toho milého, klidného nám ubývá nebo na to spíš nezbývá času, kolik by si člověk přál. :)
13.07.2023 14:20:50 | Kubíno
Díky, Kubíno.* Vlídných oáz života, je nám třeba. Jak nezlomné víry a denního chleba.
13.07.2023 13:30:13 | šerý
Kubíno, tebe jsem dlouho neviděla. Jestli vám roste někde na zahradě švestka, tak pod ni dej kbelík a házej do něj ty zralé popadané. Zkvasí a najednou budeš mít plnou zahradu pavích ok. Najdou si ho. A pěkně se nametou. Jednou nemohli ani vzlétnout, šli všeci pěšky a táhli za sebou křídla... :) Normální ochmelci. Něco tu kdysi dávala, s venkovní nálevnou...Chtěla bych vidět tu tvou svůdnici...hezký to máš! :)
13.07.2023 11:12:07 | Philogyny
Je pravda, že už jsem tady nějakou dobu nebyl a přišla myšlenka, že bych mohl zavítat. Tak tohle mě nenapadlo, ale už jsem to někde takhle myslím viděl. Nalejvárnu jsem motýlům ještě nedělal. :-D :)
Moc ti děkuji.
13.07.2023 11:41:45 | Kubíno