Anotace: Báseň o začátcích léta a co s nimi přichází.
Krásný je dnes letní den,
až se mi to zdá jak sen.
Slunce už svítí velmi silně,
včelky začaly pracovat opět pilně.
Stromy budou rychle v rozpuku,
bude trvat, než utrhneme bobulku.
Ptáčci mnohem více zpívají,
když si nápadníky hledají.
Lidé jsou zase šťastnější,
hlava nápady je plnější.
Zloba již není tak častější,
hlavně úsměvy jsou pěknější.