foto: Alexey Chudin
do nářku větrné noci
píseň se proplétá
noc je jak zakletá
milenka
smutný nápěv větru
naříká jak stará žena
v trávě krčí se
celá vystrašená
pomněnka
ta věří na lásku
když ve třpytu oblázků
se zamodrá
ach ta pomněnka bláhová
věří že i ve tmě
sukýnku modrou má
vítr a noc
krutí být dovedou
zlověstnou ozvěnou
krčí se pomněnka
se svou krásou dojemnou
noc jak touhou zpitá
zvolna utichá
blíží se ráno
roztaje noc
ta zakletá milenka