V dálce se písečné moře táhne,
kde slunce svým žárem zem zahřívá
To Sahara, kde život je tvrdý,
ale krása přesto věčně zůstává
Písečné duny se jako vlny vlní,
vítr je do tvarů jemně vyfoukává
Horký vánek se přes ně proplétá,
slunce nad krajinou slavně září
Kam oko dohlédne, jen písek a písek,
v podivuhodné tvary se mění
V nehostinném světě se oázy zelenají,
kde život v odloučení se přežít snaží
Tu a tam stopy zvířat jsou viditelné,
vodu a potravu se najít snaží
Jejich odvaha a síla je obdivuhodná,
v této nekonečné oblasti jsou hrdinové
Sahara je krásná, ale nebezpečná,
svou přírodní silou nás pokořuje
Ale přesto je to místo plné tajemství,
která dobrodruhy a cestovatele láká