Kroužení Nad rybníkem
Z hlubiny stín Chuchvalce mlhy nad rybníkem
zakroužil ku hladině hladinu mírně zvedají
a opsal rým sumci se ládují verlybím tichem
tak jako stíny jiné těžknou a ke dnu klesají
nad vážkou duha
rozlitá
Předmůří Cena svítání
Klekání mlhou tají dech Svítá
motýlí křídla na oknech kdejaká louže dnes má svůj lesk
a z modrých hadinců svou snadnou porci tekutého stříbra
a hnědých tvrzí je jasno
červánky růže měna neklesá
a ty slzy co hladina to libra
pochytá soumrak
nebo mech
...Ráda jsem si nabrala v Tvých momentkách....příroda "čaruje" a pudí k vnitřním dialogům.Ji.
28.10.2023 08:39:25 | jitoush