Den s dnem se míjí, střídá se a mizí
Noc s nocí temnotu zas chvatně obléká
V človeku zůstává však touha odvěká
stejně jak láska, bezcitná či ryzí..
Čas v čase tiká, plouží se i vleče
Spěchá i kvapí těm, kdo ženou chvatně s ním
Pro ticho klidu tvořím zvolna rým
Tak zpola vleže, zpola zase vkleče
bych třeba zázrak zhmotnila teď hned!
Zasněná mysl touží změnit svět
Na malou chvíli, pro potěchu všech
Rytmus se zjemnil, vyladil se dech
A možná právě na ten okamzik
Den s nocí splynou...ve věčnost i mžik..
...Verše tu perlí do všech stran,jak noční vánek do tichých rán,
plouží se myšlenky jak stíny,radosti vynášejí splíny,
věčná je touha snít......Ji./úsměv/
31.08.2024 15:19:57 | jitoush
Hmmm...
touha a láska
na tváři maska
noci
to pro ten pocit
času ve vleku
mžiků...či pomalých doteků:-)
Krásný dílko, neodolala jsem:-)*
31.08.2024 13:42:15 | cappuccinogirl