Bříza

Bříza

Anotace: nevím

Uprostřed louky s vichrem přímo do hlavy
stojí jedna křehká bříza, která opouští svůj stín.
A pod ní s něžnou trávou já přespávám.

Sem tam přijde srna. Zastaví se na kopci.
Upřeně zadívá se na tu hroudu bez kostí.
Myslíc uchem, vidouc hmatem, vůbec neslyší.

Dál sním o táhlu života.
Já vím, není.
Nač to.. nekončící pachtění,
když sním pod břízou.

Možná účel je v našich drahých vzpomínkách,
kdy člověk po smrti získá od druhých význam.
Zda dobrej, nebo zlej, to rozhodnou.

A proto snažit se býti lepším člověkem.
Nevytvářet žádný svár, jinak budeš dlužníkem.
Zkrátka následovat svaté desatero.

Dál sním o táhlu života.
Já vím, není.
Nač to.. nekončící pachtění,
když sním pod břízou.

Náhle mrak se zjevil přímo nad moji hlavou
začernal oblohu cítil jsem chlad na nohou.
Louka v kontrastu se roztančila.

Já zůstal však ležet pod tou zvrásčelou břízou,
která ovinula mě sladkou mateřskou něhou.
Můj dech začal dýmit skrz těsné zuby.

Dál sním o táhlu života.
Já vím, není.
Nač to.. nekončící pachtění,
když sním pod břízou.
Autor Ořešník, 29.10.2024
Přečteno 58x
Tipy 10
Poslední tipující: MatyhoZmaty, Papagena, jitoush, Psavec, Pettie, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Skvělý :) Bříza je hezké strom

30.10.2024 04:20:42 | MatyhoZmaty

líbí

Až bude hodně sucho, běž ji zalejt...

29.10.2024 22:59:55 | Papagena

líbí

....Něčím subtilním dýchlo......Ji.

29.10.2024 17:58:40 | jitoush

líbí

Bříza je hezký strom

29.10.2024 15:05:38 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel