Anotace: .. nebo snad ne?
Růžové šaty navléká ve dne,
a její pleť má broskvový nádech.
Vlasy si učeše, k zrcadlu sedne,
sluneční třpyt hřeje jí v zádech.
V noci si nanáší krvavou růž,
podvazek na stehně spíná.
Vedle postele schovaný nůž,
jemným pohybem ruky zhasíná.
Ve dne je panenkou,
co dal bys jí květ.
A v noci děvkou,
co patří jí svět.