Kapky
Tam
v temnotě noci
neutuchající liják
stéká,
po břidlicových střechách,
mizí
v prastarých dvorcích
mezi dlážděním...
Lidé v přítmí čtyřech stěn
citově zranění,
hledají jeden druhého.
Ve slovníku všedních dní
nenacházejí dávno věty:
"Byli si souzeni"
"Zakoušejí souznění"
Tam za zdmi domova
déšť zvolna utichá,
z fasády stékají,
na parapet padají,
jednotlivé kapky.
Život je tak krátký...
Jsem s tebou,
z mimiky tvojí tváře
odečítám slastný nářek:
"Už, už!!!"
Také mé vzrušení dospělo do bodu
odkud již není možný návrat,
do absolutního vrcholu...
Slastná závrať...
V podobě bílých krůpějí
dopadám na tvé břicho,
rozvolňuji se,
prostupuji póry tvé kůže,
Zase mám touhu dobývat svět...
Tady a teď...
Můžeme ztékati jej spolu...
Chceš?
Přečteno 531x
Tipy 11
Poslední tipující: Gabriela Green, Frr, Amonasr, Kapka, AndreaM, jitka.svobodova, básněnka, zdenka, jitoush
Komentáře (8)
Komentujících (5)