Anotace: …
V hlavě se mi tehdy rojil celý úl
reprákem duněl punk
a visel zámek
ve fláku
žulový vůl
Na televizoru
vychodoslovenští polnohospodári
hlásili splnění pětiletky
už tenkrát měl jsem depky
barevné sklo od lahváče
skrz které jsem vrhal pohledy
tehdy ještě pohledný
a o půlnoci hřímala z bedny hymna
Svlékla sis vše
prišlas mi roztodivná
do pološera jsem po tvé siluetě sahal
jak snadno Vodnář podlehl Vahám
pevným vnadám
Dvouhlasé sténaní
pohyby bez ptaní
Hymnu
vystřídalo černobílé zrní
pepř a sůl
na televizní obrazovce
po láskyplném aktu
zbyly na koberci vazké skvrny
Vydal jsem hrdelně spokojené citoslovce
a zcela bez taktu
k zelené stovce
přidal jsem jako poděkování
kusovou cigaretu
Kčs na umakartový stůl
odešel bez kontaktu
za zrnění TV
Hlavou mi zněl visací
To právě ty jsi vše změnila
nebýt tebe
pod mým pasem
by nemohl zazářit v plné kráse
pozdní nářky nestačí
pod tvou pavlačí
jsem tu noc
byl právě já žulovým volem
Jaká hymna? :D
https://www.youtube.com/watch?v=uV3ne1kIaIo
17.01.2022 19:38:07 | OpilyJohn
Za bolševika to byla vždy národní hymna ČSSR
A přesně o půlnoci
To bylo neodmyslitelné, stejně jako novoroční projev Gustáva Husáka
Klaní se jedno z Husákových dětí
17.01.2022 21:17:17 | kudlankaW
Za bolševika to byla vždy národní hymna ČSSR
A přesně o půlnoci
To bylo neodmyslitelné, stejně jako novoroční projev Gustáva Husáka
Klaní se jedno z Husákových dětí
17.01.2022 21:17:17 | kudlankaW
.....No když se člověk ohlédne,tak je to občas,jak v jiném životě....Ji./úsměv/
14.01.2022 19:52:56 | jitoush
Teda divím se, že zde žádný koment. No máš to, hm, řekněme, sur-realne :-) Tedy početla jsem si Márty, i se pod koutky uštuřovala, to zrnění za zvuku hymny při samotném aktu doslova úžasná kulisa:-)
14.01.2022 17:58:11 | Vivien