Anotace: …
Po dvou Lunách
neduhů
já muž s údělem podruhů
nadšeně vítám
možnost pobýt
na některé z laviček
(jen neupadnout do patosu
už vůbec ne do kýče)
do pič.
odplivnul si přede mnou bývalý havíř
Navážu
no tak se upamatuj
posaditý strýče
tři měsíce usilovného čtení
Arkinson, Říčan, Nietzsche
vím že nic moc nevím
za týden dorazí
text slovutného Yaloma
(pokud se rozhodnu k objednávce knihy)
už nemohu dál
hlava mi nebere
nestíhá účelně ukládat
zálohovat
jo kde jsou ty časy kdy mimo výplatu byla v obálce
vyplácená záloha
bodla
bylo na něco piv
ale už měsíce
jen čtu něčí texty
slovní hmotu
samá slova
nadpisy kapitol
Slunce rozesílá vlnění
všude tam kam může
doslova hýčká
také strýčka
ba i nepatrný stvol
a já děkuji Stvořiteli
že je dnes vyslancem dobrých zpráv
volně dýši
jevím se být zdráv
a pěvci v polonahých korunách
pianissimo vedou svou
( jak by napsal metal - houpy hou)
dopíjím bezstarostně z hrdla odhodlaně třetí pivo
po týdnech klopýtání v úžlabí slzavého údolí
mi zase chutná to
co lidé nazývají
život
..Tož na zdraví....Ji./úsměv/..a nezapomeň pro myšlenky jiných,možná i slovutných,na myšlenku veskrze Tvou,nezaměnitelnou....Ji./úsměv/.
To víš...Slunko vytahuje neduhy všeliké...
28.04.2022 18:03:53 | jitoush
Děkuju dopíjím čtvrté pivo
Jak já vSTanu zítra do práce?
Jaro je překrásné Ach aach
28.04.2022 18:52:02 | kudlankaW