Anotace: nebylo by hezký, mít všude čistý chodníky...?
foto: Vojtek Paczes'
zneuctěné chodníky
pramínkama moči
rozžvýkaným tabákem
milým úsměvem co nějak chybí
otlučenými pomníky
vyplivnutým párátkem
nelíbeznou melodií
zlým slovem
lživými sliby
směs pocitů a lepivých chtíčů
šperháků a zrezivělých klíčů
vznáší se nad tím chodníkem
jak zlověstný úsměv nad kradeným bochníkem
zápach spocený kůže
skřípavé tóny přetrhlé struny
pod lavičkou pach shnilé růže
chlubící se stařík, že ještě může
chybějící záře luny
pak přišel déšť a smyl ty ohavnosti
zavoněl vzduch
vetřík hladil po tváři
vymetl všechny nepravosti
rozhýbal stébla trávy
déšť vyčaroval svět blaženosti
klid se rozhostil v okolí
chodník si lebedí...
Dobrej námět v dobrém provedení. Co si může více čtenář přát?*
22.09.2023 22:34:36 | šerý
čtenář nevím. ale já bych si dal houbovku s knedlíkem a s hovězím...ještě ty houby...odpoledne se chceme vydat, tak drž palce...užij si dnešek a zatím...a děkuju,v
12.10.2023 09:41:04 | mapato
...chodníky smrděj...směrem k centrům měst...stále víc...;-) nezabloudíš...ale dobrej námět takovej chodník čistej.
22.09.2023 19:14:14 | Marten
vybavilo se mi shromaždiště autobusů Schwarzbrück na severovýchodním okraji Prahy, tam až oči slzí :)
22.09.2023 17:48:14 | Starý pes