Anotace: opiový radosti...
foto: Krisztina Popp
přesládlá makovice
hrdá je svých plodů
různá jen svou běžností
počkej, nepospíchej
vždyť už jsi na odchodu
stinná místa svítivých barev
mísí se s černou tmou věčnosti
zde ani hvězda zářivá
se neodváží pít
ten lepkavý nálev makovic
a když přece
pak jak koza pošetilá
začne výt na měsíc
cosi tu ječí a kvílí
jsem opiový panic
než mě zavřete
dejte mi aspoň chvíli
abych naposledy zazářil
a vylít komínem
do neposednosti makových hlavic
vždyť opium je taky rána na čenich...diky, šerý a užij si večera dnešního...
01.11.2023 18:01:12 | mapato
Má to špetky humoru, fantazie. Je tam potřebný um - je to, zkrátka dobrá práce. Jo, jo. Pro můj vkus a v pohodě jsem si jí pročetl*
To foto v prvé vteřině na mě zapůsobilo dojmem dopadu meteoru, na planetu ve vesmíru.
01.11.2023 11:05:36 | šerý