Anotace: Svatého Jana už bylo, ale kouzla letních nocí zůstávají.. když neprší
Moc hezká báseň. Líbí se mi. Svatojánská noc byla magickým časem již pro naše předky. Kdo by nechtěl stále najít zlatý květ kapradí a dosáhnout toho, čeho si tolik sám přeje? Přesto však sny nesou mnohá rizika a to již naši předci sami dobře věděli. Vždyť kolik nebezpečí v našich pověstech hrozilo těm, kteří se vydali zlatý květ kapradí hledat a našli ho. Přeji lidu moravskému, aby svého krále Ječmínka konečně našel. Hledání však bude mnohem těžší. Mnozí ho už hledat přestali. Posílám pozdrav a přeji pěkné jarní dny.
Václav Hesoun.
07.05.2020 22:21:42 | Václav Hesoun
Co na světě chtít víc?Co tak klíče od pokladnic?A takto léto opěvovat?Před sluncem se musím schovat a už se těším na další zimu.Vždyť mám věčně sennou rýmu!
03.07.2014 05:15:46 | Bakchus
tak hojivá byla půlnoc v té kouzelné noci
lila vřes do očí
a tajnosnubné pocity
byly jako kapradí
večerní slunce přetavilo soumrak
i v polovině lze vidět celou
stezka do naivity půlměsíce
pro tiché sýce
vlasy z trávy
na obzoru...
30.06.2014 13:23:10 | básněnka
Krásná atmosféra :-)
I když bych si možná při velké snaze dokázala vymyslet, co na světě chtít víc:-) přesto je mi jasné, že kouzlo letní půlnoci a básnická licence vyžadují nemilosrdně své :-)
30.06.2014 10:18:13 | Pamína
Milá Pamíno, těch letních představ je tolik, až to bolí. Smutnokrásně... Moc díky za Tvou reakci:)
02.07.2014 23:18:54 | Aida