Anotace: Všichni zde máme úlohu a místo...
Noc oblékla se v koncert varhanní
a štětce podzimu ukryla do dlaní,
spletené v hnízdo, kam tiše slétnou
havrani dva, k nim vítr s flétnou
z korun stromů tiše ševelí,
hned vysoko nad nimi, veselí,
vznáší se ona, kde vznáší se on,
půltón a půltón se mění v tón.
V rytmickém mávání křídel
daleko od lidských sídel
a opuštěných stavení,
východu slunce vstříc, svítání,
ztraceni, nalezeni a vítáni
v krákavém zvolaní na znamení.