Anotace: Většinou hádají Seiferta, což je pro mě ta největší pocta ...
Jak voní máma
Vidíš?
To pivoňky se rozsypaly kolem domu
a maminčiny sukně už tu nevoní
mateřídouškou a levandulí k tomu
když věšívala prádlo v kruhu jabloní
Něco však přece zůstalo tu po ní
chodské talíře a kuchyň milovaná
tady ji cítím, to tady je mi drahá
když její písmo luštím z papíru
Z receptů všech pak zavoní mi máma
v sukních tak hladkých jako z kašmíru
To je moc krásná básnička :-)
29.12.2016 07:12:44 | klaun