Anotace: ......
bezinkovým vínem umyla si vlasy
a s chutí přezrálého šípku
políbila podzim na kabát
pole s vůní po obilí
a chuť pečených brambor z ohně
heřmánek byl její milý
sušila ho v celém domě
chleba nalámanej v kafíčku
když krátil se den
u kamen a s kočkou v teplíčku
ta nepustí tě ven
bramborový placky z rozpálených tálů
máslo česnek a sůl
pro mě pokrm přímo králů
už nezbylo však ani půl
...půvabné.....a tak nějak voňavé.....jak někdy milované babičky vonívají.....Ji.
03.07.2017 21:00:08 | jitoush
Dík za vzpomínku.Moje babička dělávala na chalupě bramboráky na kachlákách
přímo na plotně.Vždycky jsem se strašně přežral.:-)
02.07.2017 20:39:12 | Ruda Štola
to bezinkové víno na vlasy mne zaujalo, jenom abych pak nevypadala jako Saxana...a ty placky... já měla ráda i holubinky, dala je na plotnu od kachláků a trošku posolila, to byla, panečku, dobrota.... :)
02.07.2017 20:24:33 | Philogyny1
holubinky a taky bedle s kmínem
a s tim vínem....to bylo samozřejmě trochu jinak
02.07.2017 20:35:56 | Akyš