Anotace: Vyhrabáno ze skicáře
*
Břízy a osiky šuměly,
jak jim listí probíral
vítr,
jenž se vracel
a ve víru točil
a
učil mne lehkosti
zapomínání
moudrosti dlouhověkosti,
že smutek a bolest pominou
i veselí a rozkoš
zapomeň včerejšek
(už nevrátí se)
nemysli na zítřek
(není jistý)
a věz: teď, teď je ta chvíle,
a jiná nebude
teď je život
krátký
jen od narození do smrti
a život věčný je bez emocí
teď jsem tu
tvůj stín vedle mého stínu
teď nad námi zapadá slunce
a moudrý vítr utichá v trávě
skrze větvoví přichází podzim a noc
na spadané listí uléhá tma
a zpívá
teď jsou naše
Přece víš a je jasné, že žádného autora taková poznámka nezarmoutí - dík!
04.10.2018 09:04:12 | aravara
ta se mi moc líbí
St
04.10.2018 03:59:53 | analfagot
..tady a teď.....krásně si to podal......vnímám tam strunku klidu a
vyrovnání.......Ji./úsměv/
22.09.2018 20:28:12 | jitoush
Vyrovnání... sám nevím, jestli jsem opravdu vyrovnaný, nebo jestli si tu vyrovnanost jen ordinuji...
23.09.2018 09:58:26 | aravara