Anotace: Sbírka ze supliku.
1
Jen luna odvěký přítel milenců,
oblékla na ve svůj šat,
naše těla rozdělila stínohrami do čtverců,
když začli jsme se v její záři milovat.
Jen luna a její sněhobílá záře,
je němým svědkem našeho spojení,
úsměvy vrátila na naše tváře,
našla lék na srdci zhojení.
Jen ona, já, ty a nikdo vice
a propletence našich těl,
mohl jsem té noci líbat tvoje líce,
snad osud tomu tolik chtěl.
2
Křivky tvého těla potají,
mé ruce ve tmě marně hledají,
čas prý všechny rány zahojí,
já ptám se kdy, prázdno je v mém pokoji.
Pokoj ztichlý samotou,
i při chůzi jde bota za botou,
jak střídají se noc a den,
bez tebe se vše zdá jako zlý sen.
3
Teď ocitám se mezi dvěmi světy,
vytržen ze všedního života,
jak motýl prolétající mezi květy,
nic jiného než prázdná nicota.
Jak zrnko zmítající se mezi kameny,
jenž neví co se s ním stane,
jak vyvěrající řeka posílá své prameny,
ten osud mě až tolik klame.
Člověk ztrácející se v opojení,
svého rozumu a mysli zbaven,
který neví zda je tu a zase není,
ve svém životě láskou pozastaven.
S láskou on dostal se na rozcestí
a neví kudy vydati se dále,
teď váhá zda je to štěstí či neštěstí,
vždyť v jeho srdci je ona stále.
luna a její záře
šťastné i smutné tváře
milenci a zrychlený dech
pak ticho a smutný vzdech
květiny a motýlí křídla
na rozcestí jen se mihla
přeju Ti ať ukáže Ti směr
a najdeš dívku svojích sfér...hezký, Jdarks...m
15.11.2020 17:22:17 | mapato
Neboj nevyslyší je to jen výkřik do prázdna,
kde i připomínka je nehorázná,
kdo slyšet by má slova měl,
bohužel z mého života navždy odešel.
03.10.2020 01:50:27 | Jdarks
Ach ta Láska....:-)
Věčné téma básníků, tak snad tě Tvá vyvolená vyslyší.
..ST..
02.10.2020 23:35:06 | Jaruška
víc šuplíků :o)
01.10.2020 00:28:42 | Crazymike