Myšlenky vlámaly se do zlámaného srdce
Tam všude samá muka a nikde žádné slunce
Variant mnoho je, které nabízí se
A nikde žádná správná, a nikde žádný soudce
A k čemu taky soudce, srdce se nedá soudit
I kdyby rozum chtěl moudra na něm loudit
I kdyby láska byla na paragrafy
A články o ní psány na pantografy
Svítání v očích, zmatek i touhu
Neskryješ snadno
Naději v rukou máš, pod očima šmouhu
Není ti radno
Jdeš
Protože musíš
Proto mu odpovíš
Protože slyšíš
I co neříká
A čas vám tiká
11/2022