Slavičí píseň milostná
Slavík sličný píseň zpíval, o družce jenž v mysli měl,
horám lesům, ladným stráním, medným hláskem soropěl,
trylkem zvučně lehkojemným, divou vášní čaroval,
od rozbřesku do setmění, on ji tuze miloval.
O veršíku sladkém sníval, i půvabně rozjímal,
srdéčko své dámy ptačí, něžným tónem dobýval,
pod modříny v koutku stinném, bájekrásně hlaholil,
že si lásku navždy věrnou, romanticky vyvolil.
Přečteno 117x
Tipy 5
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, CULIKATÁ
Komentáře (1)
Komentujících (1)