Stýská se mi po úsvitu,
ne zas dávném tak,
daleko v mých očích
plují žhavé jiskry …
…tráva mušky přenáší
na březích horkého proudu,
dno maluje minulost,
skutků oblázky a co zbyde
z vyhloubených rybek štěstí…
…jazyk stmívá slova,
než rozední se z hrdla.
Jen klid noci a laskání ticha...
…hbitá perleť lidské samoty
jemně srdce přivábila
a šál hvězd, jímž vlní vánek,
tiskne se v dotek ženské dlaně.
Jako bys tu se mnou snila…
To je tak nádherná báseň, že se mi nechce mluvit, jen číst, a nechat ji působit. Děkuji, že mohla jsem...
09.01.2024 19:51:38 | cappuccinogirl