Topor
Na konci Stehnové ulice
v upravovaném křoví
podezřelým zahradníkem
rostl strom Topor
jeho proměnlivá výška
budila ze spánku smích
ale i nadšený aplaus
to podle počasí a
Ženské stupnice tělatřesení
Byl to samorost
měl vlastní rozum
často býval tvrdohlavý
přesto vždycky vyměknul
byl to dobrák bez kosti
Rád jsem ho chodíval navštěvovat
i když na něm bylo poznat
že by raději uvítal návštěvu
někoho jiného
nikdy jsem mu to nevyčítal
To takhle jednou ...
Musím přerušit vyprávění
odkudsi z nebe
nebo možná z menší výšky
snesla se ústa bohyně
a já na chvíli úplně ztratil
strom z dohledu
když jsem ho opět zahlédnul
byl vyšší než jsem si ho pamatoval
najednou se objevilo dvojnohé monstrum
- nic krásnějšího jsem ještě neviděl -
a s brutální něhou strom
fascinujícím způsobem zasedlo ...
--------------------------------------------------
Když jsem se probral
byl Topor zase o dost menší
všimnul jsem si že je celý čímsi pokrytý
Zase vykvetl a já to prošvihnul!
Nebo ne?
Přečteno 585x
Tipy 22
Poslední tipující: 11477, Rolnička, Žqáry, Psavec, hanele m., Myrja, Bíša, Jats, prostějanek, Belmon, ...
Komentáře (16)
Komentujících (10)