Anotace: …
Každý pracovní den
v růžovém županu
usedá na balkóně
ohnivé vlasy
pár let po dvacítce
hořící cigaretu
mistrovsky převaluje
po reliéfu plných rtů
právě taková jsou i její stehna
vždy mezi pondělím a pátkem
usedá na židli
krátce po šesté
její pohled vymezuje
úzkost panelové danosti
dívá se do mobilu
anebo
téměř francouzského okna
naší malé kuchyně
otáčím žaluziemi tak
abych oddělil její svět mládí
smyslnosti
živočišnosti
vitality
sexuchtivosti
od toho mého usedlého
stárnoucí muž jsoucí v několikátém dějství života
Tak ještě několik pohybů prsty
otáčím žebry žaluzií s chirurgickou přesností
volím optimální sklon
dopřeju si ještě poslední pohled
na její rty které tak lačně sají