Panenka
V prázdné noční ulici
poslední lucerna se rozsvěcí
přišla pozdě a pomalu se připlížila
ta noc co další den nám přiblížila
Mrtvé ticho a všude jen tma
maličká panenka sama tu šla
šatičky s krajkami v kalužích máčí
jde temnou ulicí pomalu kráčí
Víčka má opuchlá a oči slepené
nohy ji zrazují jakoby dřevěné
bělostné šatičky v temnotě svítí
slzičky na tváři lesknou se třpytí
Je slyšet výkřik do ticha
panenku bodli do břicha
statečně pomalu ulicí kráčí
bělostné šatičky v krvi teď máčí
V prázdné raní ulici
ubohou panenku našli strážníci.
Komentáře (2)
Komentujících (2)