Švadlenka

Švadlenka

Anotace: A zbydou po mě jehly, špendlíky Šicí stroj a nití cívky - Jen sny jedné hloupé dívky - Zakrvácené kachlíky A já budu šít pro anděly

Po větvích rozvěsím cáry duše
Nechám déšť, ať je očistí
- Ač výsledek je nejistý -
Pak bude jako bílá růže

Je starou žiletkou rozřezaná
A celičká už se páře
- A vyprchává z ní její záře -
A je docela potrhaná

Proto ji dnes dočista vyspravím
Ať zase vypadá k světu
- A veškerý šedý prach z ní smetu -
Ať je tak čistá jako vltavín

A potom, až ji slunce vysuší
Sešiju ji bílou nití
- Barvou jakou jasný měsíc svítí -
Vetknu v ni čerstvé ovzduší

A vyšiju ji jemným hedvábím
A pošiju ji korálky
- Hvězdami - dětmi bílé Polárky -
Anděly na ni přivábím

A snad budu zase stejně čistá
Jak nebe, jak jabloně květ
- A nikdy už se nenavrátím zpět -
A budoucnost bude jistá

Andělé mě vezmou mezi sebe
Díky čerstvě sešité duši
- Rezavá žiletka skončí v koši -
A já objevím taje nebe

A zbydou po mě jehly, špendlíky
Šicí stroj a nití cívky
- Jen sny jedné hloupé dívky -
Zakrvácené kachlíky

A já budu šít pro anděly
Autor branwen, 10.06.2008
Přečteno 415x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, fidgetypoet, drahý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí