Nezvaný host
Sličná tvář, havraní vlas,
silná šíje, tajemný hlas,
oděv-hrůza, děs!
Kdo je to ? Snad lesní běs?
Padá starý rezavý most,
však kdo je náš nezvaný host?
Na nádvoří před hradem,
zasedl náš host,
říká, že byl okraden!
"O co?": táže se stráž u brány,
"o lásku a obejmutí od mámy!
O vášeň a radost,
o statek a peníze,
o dívku i polnost."
"Co ti zbylo?" táže se zas stráž,
"Mně? jen nesnáze a zášť,
smutek, nenávist a zlost,
prostý oděv, ohlodaná kost!"
Tu znaven sesul se náš host,
a zbyla po něm jen plesnivá kost.
Přečteno 305x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Quigleika, Lea Aura, Vlk v rouše, Holis, igniss
Komentáře (2)
Komentujících (2)