Kam svět letí
Anotace: Kruh nemá počátek, a přece se neustále vracíme.
Sbírka:
Vzdušná
Kruh nemá počátek
a ze dvou hemisfér
pravdu má třetí.
Odrazy z zlatých zrcátek
nejsou fér,
i když jsou naše děti.
Kam svět letí
já nedoletím.
Kam svět pádí?
Já mu v tom vadím.
Čtyři rohy talíře
a z vidličky a nože
vybírám lžíci.
Je to trochu k nevíře,
že ptám se cože,
když chci něco říci.
Kam svět letí,
já nedoletím.
Kam svět pádí,
když jí jsem tady.
Trojhranná slova
a sedm bláznů
na ulici.
Zas a znova
s básněmi váznu
a přitom mám co říci.
Kam svět letí,
já nedoletím.
Kam svět pádí,
že mu v tom vadím?
Přečteno 393x
Tipy 3
Poslední tipující: somewhere, kikis
Komentáře (2)
Komentujících (2)