Falešná představa

Falešná představa

Zbytečně brzo se probouzím,
tam kde slunce nevychází,
v pocitech ze snů se topím,
něco mi hrozně schází.

Hle představa krásných zlatavých polí,
kde se hřejivé slunce odráží,
tam všechno nádherně voní a nic nebolí,
ta krása srdce oblaží.

A nebe je tam modré a čisté,
v chůzi se klasů dotýkám,
vše je tam jasné a vše je jisté,
dokonce tam nejsem sám.

Ruku v ruce kráčíme,
vítr nám tváře hladí,
společný sen spolu sníme,
láskou okouzlení.

Oči ještě otevřu,
na představy zanevřu.

Venku se hořký obraz odráží,
tam, kde se mlha a šedivost sráží,
Tam jen jedno elektrické světlo,
symbolizuje falešné teplo.

Mráz svírá křoví, nad nímž letí,
roky zapomenutý smetí,
a venku to ani vůní neoplývá,
vlna smogu tu nekonečně trvá.

A čistá půda, byla zazděna,
tvrdým betonem zaživa pohřbena,
tam projde někdo, kdo psa škrtí,
a vrána rychle sem a tam proletí.

A ruce mé jsou prázdné,
a sny nenaplněné,
v samotě sami na sebe hledí,
ti láskou zklamaní.

Těžko tak prázdný a šedivý obraz dál popsat,
když přebývá jen touha se z něj rychle dostat.
Autor zlomený a nanicovatý -__-, 30.11.2008
Přečteno 329x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, mauvais-ange, BARBYE, AyA Ones, R.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Jen tu zůstaň.. Pokud si myslíš, že už nemáš co ztratit, máš tedy jen co získat.. Opatruj se..

30.11.2008 20:11:00 | *whatsoever*

líbí

je to dlouhé, ale moc pěkné .. pár nedojknalostí, ale přesto vydařená :)

30.11.2008 15:23:00 | AyA Ones

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel