Jak ti bylo Erszébet,
když ti tvůj muž nevěřil,
tvého syna vymodleného,
radši příteli do péče svěřil?
Hodně zle, viď?
Jenže tys ho milovala...?
Měla jsi vztek Erszébet,
když tě s jinýma podváděl,
tebe, ženu tak moc krásnou,
a ani se nijak nestyděl?
Bylas vzteky bez sebe...
Jenže tys ho milovala...?
Trpěla jsi Erszébet,
pořád sama v zámku svém,
unikl z tvých plných rtů,
někdy vzlyk, bolestný sten?
Trpěla jsi strašně moc.
Jenže tys ho milovala...!
Bylas příliš nešťastná.
A nikdo to nepochopil.