Toledská
Anotace: Feuchtwanger, vážení...
Sbírka:
Odlesky
Mišpule na míse se tetelí,
zrádný anděl na tebe šíp vystřelí
není zbabělé
smát se vesele...
Bílý závoj na posteli přehozen,
příval smutku je rozbit o zem,
není zbabělé
vstávat z postele...
Za branami ve tmě slepí slavíci,
drsnou dlaní pohladil tě po líci,
není zbabělé
ztrácet přátele...
Před branou se rozřičel hrubý dav,
v zahradě ni slavík, jenom syčí splav,
není zbabělé
zemřít vesele...
Přečteno 341x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, NikitaNikaT., Házté, Hazentla, Mbonita
Komentáře (3)
Komentujících (3)