Nebesa
Anotace: Tuhle anotaci si přečtěte,až si přečtete báseň.Kdyby někdo nepochopil, je to o holce, která se jde pomodlit ke svému milému, který zemřel, a nemůže se zbavit jeho očí.Deprese,deprese a deprese
Cestou prastarou já se dám
Kolem hrobů se marně prodírám.
Hledám Boha,lásku a mrtvoly
Nejsou tady
Vidím jen prastaré anděly
Co střeží místní hrady.
Já hledám mrtvé
Nejsou tady
Jen oči tvé
Střeží místní zahrady.
Jsou tu jen aleje akátů
A dvě lampy svítící
Večer je jako z plakátů
Kde duše zpívá temnou sonátu.
Stojím zde a vidím hrob bílý
Obváži mu rány, které se ještě nezajizvily
Anděl pohlédl mi do tváře
Ta chvíle...Jen já, on a černota svatozáře.
V tom zvony klekání odbily
Chci potkat mrtvé, kteří žili.
Však vidím zas a zas
Ty anděly dlící nad hrobem
Na nich žádná vada ani kaz
Jen ta povrchní schůzka s andělem.
Já pochopila sem, co chápat mám
Žádný mrtvý není sám
Místo mrtvoly tu anděl je
On hlída, střeží a miluje.
Však kde tedy jsou ti mrtví
Vždyť pohřbeni tu měli být
Teď oni na nebesích tkví
Tam budou umírat a žít.
Na hrob položím žluté kvítí
Tak, kam noční slunce svítí
Pomodlím se k mrtvému
K nebesům, k mému milému.
Komentáře (2)
Komentujících (1)