Loučení
Na polštářích rozprostřené ostrovy
fotky
se zraky
růžové dálavy
každý
jednou
jas uzdraví
Iriska strádá a padá nebem na můj klín
To právě teď končím a věřit tomu nechce
u stánku jasmínů
víla ve skryté znělce
Arlette v písničce
k delfínům skočí lehce
i dcera Luny tančí víc a nechce
jestli bys přišel po večerce
básnit blíž
rtíkům
v dotecích zapomněnce
...
* Namaluj dálkám svým
* pozvánky do ráje
* Ony ti v objetí v červáncích nešeří
* Poprosí řezbářku
* v tobě ať uzraje
* Srdce s důvěrou
* citů k ní
* svěří
* Žádáš-li malířku
* ať barvou lásky zrána
* smáčí své štětce...
* tichý svět vyzve princezen
* Okřídlí něhu
* duší pastýřku
* ať neletí sama
* do výšin
* kde v tajných přáních
* mlčíš uvězněn
.
V slzičkách šumíš hoře a křídla z povzdálí
nesou pláže z tyrkysových dnů
Ty dívky z přístavu?
vzpomínky
seslaly
v pastelkách touhy
i křehčí tmu
na polštářích rozostřené ostrovy
pluly věrně mořem laskavým
Vlnily v pravdu
jednou
loď opravím
a k čemu pravda jim?
k čemu tížit
nekotvím
Svolávám sokoly
Ať letí
s vlaštovkou v krajkové róbě
a ta nechť dovolí
spící dívce v hlubinách blankytů
s čistou duší v tobě
dát šanci úsvitu
jenž jitřně nepoví - duhy již rozplynuly
ztracené domovy
a tam dnes já
hříšník a zoufalec
já
s hanbou
pro život za slovy
koupal vyznání pro múzu střapatou
vlaštovka že nesmí k černovlásce domů
nezůstanu
raději u ledových tónů
a jednou až?
vniknu do hlubiny
půjdu bos až tam kde poztrácím Tvé nevím
jednou až Tě budu chránit i v místě více levým
V přiznání všech životních
u kříže pomnu zvonu
pro sólo poslední
a Ty..
snad neproslzíš to modré mámení
v nichž svítí na mě pomněnkové ženy
sotva se dotknu řas a mořské pěny
snad neobjevíš skrze moje chvění
to jejich žárlení
a prosté ženské přání
ať růží
jsou
rosy
a trny
Loučení
Přečteno 384x
Tipy 22
Poslední tipující: jvacl, Niky88, Gabrielle, hašlerka, Dedillope, Mbonita, Agniezka, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ, Dota Slunská, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)