Tupý dav
Anotace: .. Všední a obyčejná myšlenka některých lidí ..
Nekonečnou ulicí procházím nikam,
hlavu sklopenou, plnou myšlenek nosím,
nechci pohledět okolo sebe - na to nemám,
vím však, že uvidím jen to, co musím.
Pomalu a ve strachu zvedám hlavu svou,
však nic víc, než nic spatřily oči mé,
jen beztvaré stíny procházely mnou,
stíny, které jako lidi vypadaly - divné.
Tupé davy všude, kam jen se podívám,
obličeje zahaleny, však jen falší a lží
smířen se vším, ničeho si nevšímám,
a však kráčím dál - ať v pekle se smaží ..
Komentáře (0)