Modlitba od hřbitovní zdi
Tichá slůvka v stínech noci,
kdoví ze kterých jsou úst,
když tělo skoro o bezmoci
tráví tento jarní půst.
Jídelníček skromný jest:
třikrát denně kapka lásky
zapéci do litých těst
odstraní ti z čela vrásky.
A co k pití? Číše vína.
Podpoří tvé trávení.
Rozchodí tvá střeva líná,
ale nic víc nezmění.
Jinak není jiné cesty.
Ke snídani ptačí zuby,
slzné perly od nevěsty,
písek jemný, cement hrubý.
A po páté hodině?
Radši spát, než něco jíst,
vždyť to máte v rodině!
Proč by to měl někdo číst...
Přečteno 509x
Tipy 10
Poslední tipující: hašlerka, Radek.oslov.Šafárik, whiolet, Findë, Petbab, Špáďa, kasparoza
Komentáře (1)
Komentujících (1)