Spánek v blátě
V dáli temně hřmí
a schyluje se k dešti
voják v blátě sladce spí
Smrti, kosu si lešti
Hromy a déšť a bubnů hřmění
pochod vojsk poslední
temné, poslední a věčné snění
šero noci polední
V dálce temně hřmí
a z očí schyluje se k dešti
déšť slz, zemi skropí
zemi vyprahlou, plnu černé prsti
Temné nebe, slunce skryté
hledí na armády rojící
keře mrtvé, suché, trnité
výkřik duše trpící
Strach větrem jen se stal
nad útesem nářků
v díru v zemi jsem se bral
v díru plnou nářků
Kdo zatlačí mi oči
v stínech skryté
v stínech země, ryté
rádlem granátů,
až vlk na oběť svou skočí
s hrotem scimitaru.
A voják v blátě sladce spí
na polštáři kalu
v blátě sladce spím
duši světu vzatu
mám a spím...
Navždy spím...
Komentáře (0)