Ty a já jsme věděly,
že nebudeš už dlouho žít,
řekla jsi mi holčičko,
že se chystáš odejít.
Nechtěla jsem tomu věřit,
doufala, že se mýlím,
loučily jsme se však naposled
a ty jinde jsi už chvíli.
Včera jsi odešla na onen svět,
tady tě nespatříme více,
naplnil se už pro tebe čas
a pohasla tvá svíce...
Už žádné bolesti,
tam na věčných lovištích,
běháš si po loukách,
tam zní andělů smích...
To víš, lidi jsme podivní,
věří se v dobré nám snáz,
moje srdce však přečíst umělo
v očích tvých kalných poslední vzkaz...
Říkala jsi, že musíš jít,
něco o síle, které se nevzpouzí,
že jen lidé mají ze smrti strach
v tvé duši čisté klid probouzí...
Četla jsem tam o lásce,
kterou všichni jsme ti dali,
o míčcích tvých co jsi milovala,
o řeči tajemné, jíž mluví i skály...
S anděly odešla jsi,
hned svíčku šla jsem zapálit..
Oslav s těmi co na tebe čekali
svátek, co dnes bys měla mít...
Mnoho přátel s řad zvířat
už tam na té straně mám,
nikdy nezmizí mi úplně,
byť patří dnes jen vzpomínkám.
Teď jsi tam s nimi taky,
nemůžeme než vzpomenout si...
Ale tobě je líp tam, než tady,
a to je důležitější, než to, že už tu nejsi...
Nikdy na tebe nezapomeneme.