Pocity se ve mně mísí
tak jak v Čapkově pohádce pekl se dort.
Úsměv tvůj snad zas to živé vzkřísí,
zabrání útoku smutkem nasáklých,
šklebících se hord.
Má duše někdy v neklidu se lomí,
srdce si vytepává teskný tón.
Po něčem zdánlivě neskutečném
stýská se mi,
na vůli vzepřít se tíži pořádá se hon.
Dívám se dovnitř a připadám si slepý,
snažím se v mlze najít záchytný bod.
Z úlomků drobných se obraz pracně lepí,
až s posledním kouskem se pootevře
ten správný vchod.
všichni oscilujem kolem bodu...a když přijde smutek...tak ho poposunem...
04.12.2013 07:18:45 | enigman
To je hezky řečeno,poposunout smutek.Někdy stačí jen tak fouknout a ono to odvane,jindy to chce trochu svaly..../smích/nebo pomocníka či pomocnici.Tož tak.
04.12.2013 10:29:56 | jitoush
a někdy místo větru a svalů lze použít myšlenku/ce...
05.12.2013 00:41:57 | enigman
....ty svaly jsem myslela obrazně ve smyslu,že ten smutek je trochu těžší
a hlouběji zakořeněn,a tak to chce sílu,více sil...Máš pravdu,že správná
myšlenka vyvolá schopnost se na věci podívat z jiného úhlu,ale někdy,aspoň z mé vlastní zkušenosti,je lepší zbytečně moc nemyslet a použít zdravý selský rozum.
05.12.2013 19:21:14 | jitoush
Je smutná, i s nadějí a krásná. Cesta lásky vedoucí přes překážky, až ke štěstí, jak ve tmě čekající hvězda, jasná. :o)
03.12.2013 21:36:00 | Tichá meluzína