Nejste mou mámou, co na mě často křičí,
anebo nemluví, přehlíží, jako byla bych ničí.
Že bolí a trápí, to asi neuvědomuje si,
já ale nechci přemýšlet o světě s nebesy.
Nejste mou mámou, to tedy ne,
díky níž někdy domů jdu jako do boje.
Nemyslí to zle, to jen nemoc její duše,
alkohol, pláč a smích střídá suše.
Nejste mou mámou, kterou ráda mám,
i když bolí a trápí, já ji pomáhám.
Přeji si, aby naučila se žít a taky nám dávat,
ne jen energii vysávat, z dálky nám mávat.
Nejste mou mámou, které utíkám na dlouhé míle,
nejste tou, co někdy přináší mi ukrutné chvíle.
Vy jste tou mámou na inzerát, jíž jsem psala,
když s nenávistí a láskou – s těmi city se prala.
Tou mámou, kterou vysnila jsem si už jako malá,
ta, jež se objevovala ve snech a já se smála,
ta, díky níž jsem se nevzdala a snažila se žít,
ta, co ukázala mi, že za mne je ochotna se bít….