Anotace: Odraz mé psychiky
Jsem neviditelná?
Nebo jen průhledná
Jako znečistěné sklo okna
Z něhož je vidět zahrada
Ta pustá duševní zahrada,
plná plevelu bez růží
travnatý porost bez citu
ze sta básní o mužích
A kdo zahradu mou navštíví
V kráse keřů šílenství mého srdce
Raději s kvapem a radostí
Podal by ruku samotné smrtce.
Nakonec ve vší té ponurosti
V mém duševním bolu
Zůstává únava beze zlosti
A zoufalý pláč k tomu.
Zahrada nemůže za sebe
se sama neustále rvát
potřebuje vytrhat, zalévat,
Obléknout veselejší šat.
Zbavit se pachu
Z těch bylin ohavných
A květů té bolesti,
Jež člověka omámí.
Chtěla jsem vážně moc?
Utrhnout hvězdu z oblohy.