Anotace: Básníkovo zničené nitro. Proč nemůže jeden tón hudby zahnat veškeré trápení?
A nikde nezbylo nic
Nic, co nemělo zbýt.
Úder do bubnu je tlukot srdce
s uměleckým rytmem
a každý úder je slza
padlá na zem.
Struny kytary jsou
jako šest vzpomínek,
které má zamilovaný blázen.
Když slyšíš housle
krása zvuku, co napoví
že už nejde věřit
Falešnému příteli.
Hudba je dar a způsob
Jak mnohé pochopit
Když rým už nezvládne
svět básníka napravit.
A slzy jsou prach bolesti
Se vzlyky schovanými
Pod dnem duševní
Propasti.
Pod úderem posledního tlukotu
Srdce.
Nevím proč, ale táhlo mě to k mužskému autorovi :)
03.04.2014 19:58:43 | SmallGeorge
Jak je to možné? :-)
03.04.2014 20:02:35 | Philosophic Theory
Možná..."svět básníka napravit" či mne zmátl falešný nepřítel grrrr.
03.04.2014 20:06:21 | SmallGeorge
Když mně nějak víc ladí spojení "svět básníka" než "svět básnířky" :-(
04.04.2014 08:11:38 | Philosophic Theory