Zpívá si.
Však létat nemůže.
V kleci, kde chyceno od muže, sleduješ ptáče malé.
Otevři dvířka.
Pak vykoukne.
Vyletět ven si však netroufne.
Nenajde zrno.
Neumí pít.
Z kalužin, co po dešti zbyly.
Schová se tam, kde dobře to zná.
Pípne si.
Poskočí.
Křídla si rovná.
Za zpěv si sezobe zrníčka drobná.
Říkáš si:
"Co chce víc, vždyť zle mu tak není.
Má vše, co má mít, a to bez prodlení."
Ono ví, že nikdy nepoletí.
K zamyšlení vílo...
Musím se k ní později vrátit
Má úcta
Marty Kristián Kudlák
18.07.2014 18:51:10 | kudlankaW
...svoboda je "těžká disciplína"....Ji.
18.07.2014 16:21:25 | jitoush
Určitě ano.Nejvyšší forma duchovního poznání, dát druhému svobodu.Nejprve ji ale člověk musí dát sobě.:-)
18.07.2014 20:42:24 | Malá mořská víla
.....to máš pravdu....život je snazší,když člověk ví,kým ve skutečnosti je.
.....zdravím z Hané na Hanou/úsměv/.Ji.
18.07.2014 20:45:46 | jitoush