Anotace: právě jsem viděla film Jasná hvězda o Johnu Keatsovi a tak mě to trochu vzalo :o
chromý akrobat líbá svou smrt
na přivítanou, když stoupne na lano
ona jak děvče studem zapýří se
moc dobře ví, že má už vyhráno
tvary tvých rukou hladí křehký papír
kdosi se tiskne k mřížím ticha
ztracený v hlubinách tichých ozvěn
nesní, nepláče a nedýchá
neodvracej se, záře tvých jasných očí
mě musí vést, půjdu-li někdy zpět
cestou, jíž v samém konci zdobí
rtů tvých rudý a sladce něžný květ
jestli se nevrátím, nastav svou tvář
paprskům svítání příštích dnů
a věz, že každý z nich miluje tě
láskou jakou já k tobě lnu
sbohem, vílo mých šťastných dnů
zoufalý, nemocen nemám více sil
udržet pero v ruce roztřesené
neb smrt se vkrádá do mých žil
Film jsem neviděl, ale báseň je krásná a našeptává, že i film bude krásný. Velmi krásné verše.Děkuji za inspirace, určitě se podívám
13.09.2014 19:44:21 | Akrij8
.....i když jsem film neviděla/a věř mi,že si mě navnadila/,tak je Tvá
báseň opravdu dobrá....líbí.....Ji.
07.09.2014 18:55:17 | jitoush
já jsem ten film shlédla v létě taky a taky na mě dost zapůsobil a básnička naprosto skvělá:-)
07.09.2014 14:38:00 | střelkyně1