Pro listí na zemi s podřezanými žilami
A mráz toužící se zahřát pod kabátem
pro slunce co svítí ale nehřeje
pána, co se mě zeptal
„Slečno, taky vás už někdy život bolel?“
A pro modřiny těch tisíců jablek která nikdo neošetřil
Pro holé větve
a moje šílenství
Pro lásku a nenávist a něco mezi tím
pro kruhy pod očima vystínované tužkou
kaštany jen tak nedbale pohozené
nezahojené jizvy rozšklebené až ke krvácení
Vivaldiho housle hrající Podzim
a čaj plný kysele se tvářícího citronu
a déšť za okny který se nad tebou rozplakal.