naproti stála ospalá
do smutku oděná
v černém vlasu
a jejím očím došel pláč
to bylo po té velké noci
když déšť se smísil s mladou krví
a hvězdné ticho trhal křik
někde tam v ráji vadly stonky
písně tichly
tak náhle jako vesmír zrozen
z nicoty do barev a dál
a nikdo neví
dodnes hádá
neví
stála tam naproti a konec stonky hladil
a co se zdálo světlem
pohlceno tmou
..velké noci jsou cesty cest..
11.11.2014 20:03:42 | isisleo