u zakletých květin
Anotace: Luna nepřišla ba ani ta neznámá anebo byla ukrytá...spojena se sklánějící se vrbou..a tak na hladině chladného večera se ořešákový chlapec díval, jak vodou mizí květy pampelišek…
.
na chomáčcích něhy
bych načechrával smůlu
ve klínu večerním
rozfoukával
pil
ze strání plných úlů
z pampelišek
kam v zakletí letím
odletím jim z peřin
rozestlaný touhou
odletím
v ní ve stín
.
Luno proč jsi nepřišla?
i ty dívko mlčivá
aby celý vesmír znal
kdo tmavé dálky prosívá
ty dívko zlá modravá
asi nechceš být jiná
a má
potoční tma nastydla
loďkami slunečními
ze zrcadlivých vteřin
kvítím než se zardím
lovím a jsem uloven
vůní zimy
dostat ji na jasmíny
na světy hlubin hvězd
ševelí si chytni
leč..
do dlaní..letni..svleč
slzy ze studénky?
ať dotek vrby smívá mne
ať bosé jsou
pouště mé na očích
před rosným pjetím
ať snívání jsou divoženky
a nediví se tajně
proč básníš ořešáčku
proč dřevěníš
u zakletých květin
Přečteno 354x
Tipy 10
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Frr, jitoush, Avola
Komentáře (3)
Komentujících (3)