Odulý muž okolo padesátky
vykročil pravou nohou z pohostinství,
krok má malátný, tedy velmi vratký,
rozhodně nemá sílu na hrdinství.
Třeba má v sobě až tolik kuráže,
že by ji mohl prodávat na rynku,
jistě by rozšafný nedbal gramáže,
osmělil plachého, taktéž chudinku.
Zatím se komíhá anebo kinklá,
poněkud víc, když se nikdo nedívá.
A kdyby mince snad o dláždění cinkla,
seděl by dlouhé hodiny u piva.
Ševelí, jakmile jde kolem busty,
klopýtá stále, jde krokem nejistým,
v kapse saka už nemá britské listy
proto žehrá na vládu a hokejisty!
kinklá - to jsem snad napsané ještě neviděl, úžasné slovo! :-)
16.05.2015 22:31:19 | hledač
Kinklá-cinkla....to jsou perly.:)
Hezké postřehy. Kvůli hokeji nám dnes na grilovačku dorazila půlka lidí později.
16.05.2015 22:11:04 | MARKO