Mám prázdný ruce plný světla
tmy
a šerosvitu
když utíkám podél
ulic
domů
dveří
a lidských trosek
jednou
jednou se rozplynu v kouři cigaret
nebo mlze
obláčcích dechu
protože občas trpím na instantní bušení srdce
záchvaty smutku
a jsem samej střep
mám v sobě miliony střepů
mozaiku z nich stejně nikdy nevyrobíš
nikdy
ani když se tak trochu zlomyslně zeptáš:
A co zbylo z anděla?
...věř mi,Eli,že některé pocity opravdu niterně znám,i když,zdroj je odjinuď,ale na tom nesejde....a ty miliony
střepů?.....ty tam budou napořád....jen....k zaoblení chce se to Tvoje
chtění zaoblit...Ty najdeš způsob,jak zaoblovat dál a víc....život
poskládá zase jinou mozaiku a obě budou k Tobě patřit....Jinak,báseň
je dobrá.....Ji.
13.06.2015 22:49:53 | jitoush
Plamen něžné milosti
do Tvých tepů smutku.
Z rukou polibek světla,
odpočinek tmy a tajemství šerosvitu cítit.
někdy bych si s tebou zapálil tu melancholickou cigaretu.
A střepy věčně skládal do tónů zářivého smíchu.
No já se do tebe, nebo tvé básně úplně zamiloval.
13.06.2015 21:10:10 | Slav Milo
Zajímavý, že ta "tvoje" je o něčem úplně jiným :))
13.06.2015 21:13:59 | Elisa K.
Sice nevím, jak chápeš tu moji, ale ve mně tvé chiaroscuro spolu s hudbou vyvolalo příval lítosti, smutku a soucitu. Já jsem na tyhle pocity hrozně impulsivní a emotivní.
Abych řekl pravdu, komentář jsem psal s vědomím někde na okraji. Jinak řečeno, hnulo to se mnou a to je asi tak smysl mé básně-komentáře.
13.06.2015 21:25:05 | Slav Milo
Děkuju, to že s člověkem moje věci "hnou" je asi ta nejlepší varianta.
13.06.2015 21:28:02 | Elisa K.